skip to Main Content

E bija e hënës dhe e diellit

Mitrush Kuteli Ish një nënë, kish një djalë. Të vetëm e kish. E donte me përgjëratë. Djali dilte për gjah. Nëna e porositi: -Bir, bir. Gjithë maleve të gjuash, veç në mal të kuçedrës mos gjuaj. Se kuçedra është shumë e keqe bir, të ha e të përpin. Atje kanë…

Librat me më shumë ndikim në botë – “1984” nga George Orwell

Kryevepra e George Orwell konsiderohet pothuajse nga të gjithë një nga librat më të mirë në histori; nga ata që, siç thuhet, kanë formësuar botën. Nuk kishte si të mungonte në rezultatet e sondazhit të BBC-së mbi historitë më me ndikim në botën, madje ishte një zgjedhje popullore mes shkrimtarëve.…