skip to Main Content

Avionë, trena dhe anije si biblioteka për fëmijë

Avionë, trena dhe anije si biblioteka për fëmijë Një avion Airbus që i ka mbyllur fluturimet dhe një lokomotivë e vjetër me dy vagonë janë kthyer biblioteka për fëmijët në qytetin Çankiri, në Turqi. Nisma është ndërmarrë me qëllim inkurajimin e fëmijëve për të lexuar më shumë. Shndërrimi i këtyre…

Gabriel García Márquez, pesë libra që duhet t’i lexoni

Gabriel García Márquez, pesë libra që duhet t'i lexoni Nobelisti Gabriel García Márquez u bë i njohur botërisht në vitin 1967 me romanin “Njëqind vjet vetmi”. Mes librave të shumtë që ka shkruar, artistikë e publicistikë, pa dyshim janë edhe ata që duhen lexuar patjetër. Njëqind vjet vetmi – 1967…

“Libri është zemra që rreh në kraharorin e dikujt”

"Libri është zemra që rreh në kraharorin e dikujt" Kafka, Sagan dhe Galileu mbi fuqinë e leximit Pse lexojmë? Për Franz Kafkën, libri është "sëpata për liqenin e ngrirë brenda nesh". "Ne mendojmë se duhet të lexojmë vetëm librat që na lëndojnë. Zot i madh, librat që na bëjnë të…

Këshilla për krijuesit e rinj

Këshilla për krijuesit e rinj Asnjëherë nuk është fushë me lule për krijuesit e rinj, të cilët përveçse me veten duhet të konkurrojnë me tregun, me autorë që tashmë e kanë gjetur bazën e lexuesve të tyre. Përveç talentit, duhet patjetër punë, fat, kompromise dhe këmbëngulje. Mos u dorëzoni nëse…

Vjen në frëngjisht – “Rrno vetëm për me tregue”

Vepra “Rrno vetëm për me tregue” është përkthyer dhe botuar së fundi në frëngjisht nga Shtëpia Botuese “L’Age d’Homme” e cila ka nxjerrë të botuar përkthimin e plotë të veprës së Át Zef Pllumit, “Rrno vetëm për me tregue”, me përkthim prej studiueses, Odile Daniel. Odile Daniel është një historiane…