skip to Main Content

Përse të dua…

- Lasgush Poradeci Se të desha vetë, Dhe t'u qasa vetë, Dhe të putha vetë- Prandaj. Dhe të humba larg, Dhe të ndoqa larg, Dhe të gjeta larg- Prandaj. Se të desha prapë, Dhe t'u qasa prapë, Dhe të putha prapë- Prandaj. Dhe të humba vashë, Dhe të ndoqa vashë,…

Atdheu u shit, ankandi u mbyll

-Petrit Ruka Atdheu u shit, ankandi u mbyll, Të gjithë e dimë, po lajm nuk ka, Miliona letra me vlerë votimi, Tani do të bëhen thasë me para… U vumë në radhë si mijra dele, Kopen e ujqërve e zgjodhëm sërish, Dhe shpresën e re në mijra blegërima E mblodhën…

Dëgjimi i zemrës

-Lasgush Poradeci Kur të më kujtosh, Kur të vish të shkosh, Kur të shkosh këtejza pranë Që të çmallërosh Ç’po dëgjon kur shkon? Kur vjen e përgjon? Ç’përgjon zemra në kët’anë Fund në këtë hon? Zemra jote sot, Zemra jote mot, sot e mot në ç’mallërime Zemra që s’fle dot…

Ji veç i mirë…

"Ne ende dridhemi, ende kemi frikë të ndërmarrim hapin e parë, e megjithatë, rritemi. Na udhëheqin shkëndijat e frymëzimit. Natyra nuk hedh poshtë asnjë. Edhe nëse mjedisi apo shoqëria na kthen shpinën, ne përsëri mbetemi në shoqërinë e gjithçkaje të gjallë. Ji veç i mirë dhe i ndjeshëm dhe do…

Ajo

“Ajo dukej aq e bukur, aq joshëse dhe aq ndryshe nga njerëzit e zakonshëm, saqë ai nuk mund ta kuptonte se pse askush nuk shqetësohej si ai nga kërcitja e takave të saj nëpër rrugën me gurë, pse zemra e askujt tjetër nuk ishte e tërbuar nga flladi i tërbuar…

Zbulova…

Në mes të urrejtjes zbulova se brenda meje ishte një dashuri e pamposhtur. Në mes të lotëve zbulova se brenda meje ishte një buzëqeshje e pamposhtur. Në mes të kaosit zbulova se brenda meje qëndron një qetësi e pamposhtur. Përmes gjithë këtyre kuptova se… Në mes të dimrit, brenda meje…