skip to Main Content

Gri e me gri

Gri e me gri U bënë muaj që nuk shkruaj asnjë varg. Sot nisa të shkruaj diçka por nuk ia dola. Mendova:- "Rimat po vdesin, pak nga pak, Poezia nuk është lëndë që mësohet tek shkolla". Poezi do një shpirt të mbushur plot jetë, Që vargjet të rrjedhin, lapsi t'mos…

Letra

Letra Nga një tryezë poste që kurrë s’mbetet shkretë ku rrinë kujtimi, brenga zemra dhe heshtja vetë, posi pëllumba letrat degdisen që me natë. I ndiej tek flatrojnë për në shtegtim të gjatë. Dhe ja, ku jam rrethuar me burra e me gra, plagosur nga mungesat, nga ndarjet e mëdha.…

Nën rrethim

Nën rrethim Këtu në shpatet e kodrave, Përballur me kohën e muzgut dhe të topit, Pranë kopshteve të hijeve të thyera Bëjmë çfarë të burgosurit bëjnë Dhe çfarë të papunët bëjnë... Kultivojmë shpresë. *** Këtu nuk ka "unë", Këtu Adami kujton pluhurin e trupit të tij. Mahmoud Darwish

Edhe një buzëqeshje

Edhe një buzëqeshje E plotë nata kurrrë s’mundet të jetë, Besomëni për çka po ju them, Besomëni për çka ju betohem. Çdo hidhërim ka një dritare të hapur, Një dritare të ndezur, Ka një ëndërr që lind, Ka një dëshirë që pret të përmbushet, Ka një uri që pret të…

Feminizmi në këndvështrimin e grave shkrimtare

Feminizmi në këndvështrimin e grave shkrimtare Kur një aktore e re dhe tepër e suksesshme për momentin u pyet nëse është feministe, u përgjigj: “Jo, sepse i dua shumë meshkujt”. Përgjigja e saj u justifikua disi me naivitetin, por gjithsesi tregoi se në ditët e sotme po harrohet kuptimi i…

Grua fenomenale

Grua fenomenale Gratë e bukura sfiliten të gjejnë sekretin e sharmit tim. Ngase s’jam e bukur ndoshta, e as ndonjë trup modeleje kam dhe kur këto ua them atyre mendojnë se tallem. Them se është në gjatësinë e krahëve, në përdredhjen e vitheve të mia, në ritmin e hapave, në…