skip to Main Content

Miqësia sipas Amos Oz

“Ekzistojnë shumë gra të cilat tërhiqen nga meshkujt tiranikë, ashtu sikur insektet pas flakës. Por ekzistojnë gjithashtu disa gra të cilat s’kanë nevojë për heronj e madje as për ndonjë dashnor të stuhishëm, por vetëm për një mik. Tento të gjesh atë që është duke kërkuar një mashkull si shok,…

Jeta e çdo njeriu…

“Jeta e çdo njeriu është rruga për tek vetja. Asnjë njeri s’ka qenë kurrë krejtesisht ai vetë; megjithatë secili synon të bëhet ai, njeri keshtu e tjetri ashtu, secili sipas menyrës së vet. Secili mban deri në fund mbeturinat e lindjes së tij, gëlbazën dhe lëvozhgën e një lashtësie. Disa…

“Mos u mëso me dhimbjen, sepse është shumë e lehtë të mësohesh me të, është një drogë e fuqishme, e pranishme në të përditshmen tonë, në vuajtjen e fshehur, në mohimet që bëjmë kur ia lëmë fajin dashurisë për goditjet që marrin ëndrrat tona. Dhimbja të tremb kur tregon fytyrën…

Udhëtoni

Udhëtoni, që të mos bëheni racistë të mos besoni se ngjyra e lëkurës suaj është e zgjedhura gjuha juaj është më romantikja se jeni të parët e të parëve. Udhëtoni, se po nuk e bëtë do t’ju tkurren mendimet idetë do t’ju gëlojnë dhe ëndrrat gjunjët do të thyejnë. Televizorit…

T’kisha imagjinu…

T'kisha imagjinu në njimilion gjëndje të lira. Si puhizë e erës qi ngacmon lehtë sytë, e eshnat e lotëve i shn'drron n'sfungjer. T'pata kujtue si valë t'deteve t'kripuna nëpër botë.  Si hanë e plotë ku ujqit e maleve t'shkretueme kndonin serenata n'kuisje qi ndillnin tmerr Dhe pse ti nuk më…

Fragment nga “Harku i Triumfit”

“Ti ishte gjithmonë aq i sigurt! Ishe aq i sigurt, sa më vinte të shkalloja! Asgjë s’mund të të shkundte nga ajo siguri. E urrej atë epërsinë tënde! Sa herë jam pushtuar nga ajo urretje për të! Unë kam nevojë për entuziazëm. Kam nevjë për një njeri që të çmendet…