skip to Main Content

Karroca e jetës – Pushkin

Karroca e jetës ecën shpejt Sido që është e ngarkuar, Dhe karrocieri - koha vetë - S'qëndron gjëkund për të pushuar. N'agim me gaz ne udhëtojmë Dhe kokën s’pyesim se lëmë, Përtesën, dhelet i përçmojmë, Bërtasim: "Hej, jepi ç’i...". Por në mesditë të kapitur E mbledhim veten, kemi frikë... Çdo…

Mjegulli i dashurisë

Kur ikja larg, drejt teje vija, kur vija afër ikja larg, për dreq më trembte largësia dhe afërsia bëhej çark. As e kuptoja si të desha, një mjegull pus, një çmenduri, si një poet që shkruan vjersha dhe ndez një shkrepëse dhe i bën hi. Dhe ndoshta kjo ish dashuria…

Naten duke u menduar– Dritëro Agolli

O njerëz të lajthitur nëpër natë, U vratë nën ballkonin tim për dokrra! S'ka rëndësi nga ishit ju të ngratë, nga Mati, nga Tropoja, a nga Mokrra. Tek pi duhan mes tymit flas menduar: Sikur me shekuj rron një fis i marrë: Përjetësisht në urrejtje i bashkuar, Çuditërisht në dashuri…

E mora për dore trishtimin – Preç Zogaj

E mora për dore trishtimin Dhe shkova ta mbys në lumë, Por rrjedha ishte e cekët. E hodha në krah si hobe Dhe shkova ta hedh nga shkëmbi, Por toka ishte afër. Atëherë e lidha në djep, Dy ditë e net e përkunda, Por gjumi s’e zuri. Tani bares në…

“Nje histori amerikane” – Anatoli Toss.

..Gjithmone mund te kthehesh,por, kur kthehesh,malli per gjithcka qe te mundonte pak me pare therrmohet, zhduket.Vetem ne te shkuaren nuk mund te kthehesh dot. Nuk e kthen dot ate vajzen me te cilen ke shetitur dikur, ajo mbetet vetem ne fotografi dhe ne kujtesen tende. Nuk i kthen dot diskutimet…