skip to Main Content

Asaj që shkoi – Sharl Bodler

Rreth meje rruga ulërin dhe buçet. E gjat'e hollë, sterrë, kujë madhështore, Një grua shkoi me një fustan të zi për dorë, Q'e kolovitte poshtë'e lart me salltanet. Si engjëll, si statuj'e gjallë vetëtin, Si i shastisur dhe i çakërdisur unë, Nga syr'i saj si qiell që mbrun furtunë, Thëthinja…

Gjuha shqipe

Gjuha shqipe Porsi kanga e zogut t'verës, qi vallzon n'blerim të prillit; porsi i ambli fllad i erës, qi lmon gjit e drandofillit; porsi vala e bregut t'detit, porsi gjáma e rrfès zhgjetare, porsi ushtima e nji tërmetit, ngjashtu á' gjuha e jonë shqyptare. Ah! po; á' e ambël fjala…

Për Krishtlindje

Për Krishtlindje, nuk bëhen mendime të këqia por kush është i vetmuar do donte ta kapërcente këtë ditë Të gjithë atyre ju uroj të jetojnë një Krishtlindje në shoqëri. Një mendim ja u drejtoj dhe të gjithë atyre që vuajnë prej një sëmundje. Atyre Ju uroj një Krishtlindje shprese dhe…

Para se te vish

Para se të vish Sillmë tre trëndafil të kuq Para se të vish Sillmë një Gishtëz të madh Sepse duhet të qep zemrën E më sill një qetësi të gjatë Të madhe si një Telajo dashurie Para se të vish Jepi një shqelm murit përball Sepse aty brënda është një…

Thenie 3964

MIGJENI Nën flamujt e melankolisë Ne vendin tone kudo valojne flamujt e nje melankolie te trishtueshme... ...dhe askush s'mund te thote se ketu rron nje popull qe nderton dicka te re. Aty ketu ne hijet e flamujve mund te shifet nje mund, nje perpjekje e madhe permbi vdekje per te…

Dimër – Lasgush Poradeci

LASGUSH PORADECI Dimër Shpirti im qe sot y mbyll Dhe gezimin m'a perzuri. Neper mal e neper pyll Zu debora prej qekuri. Bjene floket nje-nga-nje Mi katundin e shkretuar. Dyke mardhur nene te Dheri fjet e ri mbuluar Flet nga-dal e shpirti im, Dhe ne zi pikoj si fleta, Pa…