skip to Main Content

Një orë lumturie – Asdreni

Asdreni Nje Ore Lumturie Hena ndrinte porsi argjent Kur nde kopshtije bashke vinim Dhe me doren mbi krahun tend Te ndihnja mbi bar te rrinim. Ah, sa embelsire ndjeva Kur doren ma zgjate Atthere fare me s'e msheva Miredashjen zemres sate. Lulet na çonin nje ere Shume te embel e…

Greku dhe Shqiptari – Andon Zako Çajupi

ANDON ZAKO CAJUPI GREKU DHE SHQIPETARI Greku: Pse ju shqipëtarë keni djem të mbarë të zgjuar, të zotë, të fortë e të plotë Shiko djemtë tanë sikur nukë hanë, të verdhë, të thatë, të trëmbur si gratë të liq, të pabesë, pa trup e pa shpresë.. gjak ne vena s'kanë.…

Dashuria – Andon Zako Çajupi

Dashuria E mban mënd, moj Marë, dashurin' e parë? Njeri nuk e gjegji, se jeshmë te vegji. Unë pa ty s'rrojë, vij' e të kërkojë; tl pa mua s'rroje, vij' e me kërkoje. Në lule me erë putheshim ngahere, dhe si burr' e grua losnim nënë ftua. Një ditë, të…

Thenie 212

O dhimbë krenare e shpirtit që vuen dhe shpërthen ndër vargjet e lira... A deshte, vall, për t'u ngushlluem tu' e stolisë botën me xhevahira? O dhimbë krenare ndër vargjet e lira, që kumbojnë me tinguj të sinqertë... Vall, a do të prekish kënd ndër ndijesina? Apo do vdesish si…

Fjalët e qiririt – Naim Frashëri

Fjalet e Qiririt / Naim Frasheri Në mes tuaj kam qëndruar E jam duke përvëluar, Që t'u ap pakëzë dritë, Natënë t'ua bënj ditë. Do të tretem, të kullohem, Të digjem, të përvëlohem, Që t'u ndrinj mir' e të shihni, Njëri-tjatërin të njihni. Për ju do të rri të tretem,…

Gjej Kohë

Gjej kohë... Gjej kohë të mendosh Gjej kohë të lutesh Gjej kohë të qeshësh Është burimi i fuqisë Është fuqia më e madhe mbi tokë Është muzika e shpirtit. Gjej kohë për të luajtur Gjej kohë të duash dhe të duhesh Gjej kohë të japësh Është sekreti i rinisë së…