skip to Main Content

Mjegull dashurie – Dritëro Agolli

Kur ikja larg ,drejt teje vija Kur vija afër ,ikja larg Për dreq më trembte largësia Dhe afërsia bëhej çark. As e kuptoja si të desha Një mjegull pus ,një çmenduri Si një poet që shkruan vjersha Dhe ndez një shkrepse , i bën hi Dhe ndoshta kjo ish dashuria…

Plaka e bukur – Fransua Mejnar

Plaka e bukur Kloris qe, qysh prej kohe, kjo zemer t`esht` kushtuar, Qe pasioni im te ngre si yll ne qiell, Fatin e zemres sime a s`ke per ta ndryshuar Dhe dimrit te jetes sime t`i falesh ca dite gjithe diell? Pa lere zine tende dhe falme bukurine! Fytyra jote…

Gjuha jonë – Naim Frashëri

GJUHA JONE Vellezer shqiptar! Te prekim urtesine, te zem' udhen e mbare te ngjallim Shqiperine. Shqiperia ka qene edhe po do te jete Po sot ne ditet tona te mete te mos kete. E ka nderuar zoti gjithnje Shqiperine ish fort mire qemoti do behet dhe tanine. Sa ishte trimeria…