skip to Main Content

Fragmente nga “Letra e një të panjohure”

Djali më vdiq dje. Kam luftuar tri ditë e tri net me vdekjen për këtë fëmijë të vogël e të brishtë. I kam ndenjur te koka dyzet orë rresht, ndërkohë gripi dhe ethet po ia sfilitnin trupin e gjorë e të vockël…dhe erdhi vdekja dhe e mori në kthetrat e…

Pa titull

Me kalimin e viteve njeriu bën dallimin mes “mbajtjes përdore” dhe “lidhjes për shpirt”.Njeriu mëson se dashuri nuk do të thotë “të flesh me dikë ” dhe se të kesh dikë pranë, nuk do të thotë “siguri”. Me kalimin e viteve njeriu mëson se puthjet nuk janë marrëveshje dhe dhuratat…

Samuel Beket në gjashtë fjali

1.Ke provuar? Ke dështuar? Nuk ka rëndësi. Provo përsëri! Dështo përsëri! Dështo më mirë! 2. Të gjithë lindim të çmendur! Disa mbeten të tillë. 3. Asgjë nuk është më komike se mungesa e lumturisë, ju siguroj. 4. Në fillim kërce, pastaj mendo! Ky është rendi natyror. 5. Fjalët janë gjithçka…

Xhevahirët nga Paulo Coelho

  Dikur një rabin jetonte i lumtur me familjen: një bashkëshorte të denjë dhe dy djem. Për shkak të punës, rabinit i duhej të udhëtonte dhe në një nga këto udhëtime larg shtëpisë, dy djemtë e tij fatkeq humbën jetën si pasojë e një aksidenti. E shoqja i qau fëmijët…

Foli zemrës… butë!

Im atë vendosi të më mësonte se si të plakesha me dinjitet. Fëmijëve të mi nuk iu duk ide e mirë… derisa u thashë që vite më vonë do të më dëgjonin ata mua. - Ulu, - më tha im atë, - dhe bëj durim. Gjëja kryesore që duhet të…