skip to Main Content

Rëndësia e lutjes

- Paulo Coelho Një ditë, një burrë priti disa miq të tij, që kishin vendosur t'i bënin një vizitë. Në bisedë e sipër, njëri prej tyre i tha: -Do të më interesonte shumë të dija, çfarë ke mësuar gjatë gjithë këtyre viteve? -Unë jam i moshuar,- ia ktheu burri. -Plak…

Ç’është dashuria?

ORHAN PAMUK 1 – Më dhemb barku, por jo nga ndonjë e keqe që kam ngrënë 2 – Pres 3 – Nuk mund të lexoj libër 4 – Në kinema, kur të gjithë fillojnë e qeshin, mua më duket vetja si një “i shkretë” dhe rri aty brenda jo për…

Frika që mposht jetën

“Frika është kundërshtari i vërtetë i jetës. Vetëm frika mund ta mposhtë jetën. Është një kundërshtar i denjë, i zgjuar, tradhtar... Frika nuk njeh njerëzillëk, nuk respekton asnjë ligj apo normë. Nuk shfaq mëshirë, por i drejtohet piks tënde më të dobët, që e gjen me lehtësinë më të madhe.…