skip to Main Content

7 mëkatet sociale

1. Pasuri pa punë. 2. Kënaqësi pa vetëdije. 3. Dije pa karakter. 4. Tregti pa moral. 5. Shkencë pa humanizëm. 6. Adhurim pa sakrificë, 7. Politikë pa parime. ― Frederick Lewis Donaldson

Oscar Wilde – aforizma

Oscar Wilde, poet, romancier, eseist, ndërroi jetë më 30 nëntor 1900. Çfarë e bën ende sot unik janë aforizmat e tij. Shpesh është më mirë të heshtësh dhe të dukesh budalla, sesa të hapësh gojën dhe të heqësh çdo lloj dyshimi. 2. Eksperienca është tipi më i vështirë i mësuesit.…

Leonard Cohen në gjashtë fjali

1. Poezia është prova e jetës. Nëse jeta jote do të merrte flakë, poezia është hiri. 2. Ka një të çarë në çdo gjë dhe prej andej hyn drita. 3. Dashuria e vërtetë nuk lë shenjë, sikurse mjegulla nuk lë gjurmë mbi jeshillëkun e zymtë të kodrave. Kështu dhe trupi…

Kur unë të kem ikur

nga Rafael Zoehler Vdekja gjithnjë është një surprizë. Për të gjithë ajo është e papritur. Madje edhe të sëmurët terminalë nuk mendojnë që do të vdesin në një ose dy ditë. Pas një jave mbase. Dhe kjo vetëm kur kjo javë është java tjetër. Ne nuk jemi kurrë gati. Nuk…

“Letra e harruar”

Në një barkë në brigjet e Senës, gjendet një librari lundruese fare e veçantë, me emrin “Farmacia letrare”, një vend kulture, ku librat nuk janë thjesht për lexim. Zhan Perduja, librashitësi i saj, mendon se çdo libërështë balsam për shpirtin dhe çdokujt që hyn në librarinë e tij, si një…