skip to Main Content

Veronika i shkruan Mihai Emineskut

“Emini im i ëmbël, sa më shumë që dashuron dikush, aq më i marrë dhe më i padrejtë duket ndaj qenies së tij të dashur. E vetmja gjë e adhuruar që kam mbi këtë dhe je ti! Falmë po qe se kaq shpesh të bëj padrejtësi dhe të akuzoj herë…

Ditë me shi

Ditë me shi Dita është e ftohtë, e errët, e trishtuar, Bie shi dhe era nuk është kurrë e qetë, Hardhia kapet pas murit të shkretuar, Në çdo shkulm ere, gjethet bien lehtë... ... Mos u qaj më, zemër e trishtuar, e mjerë, Pas reve dielli vazhdon të shkëlqejë, Fati…

E paëndërrta ime

E paëndërrta ime Më duhet një gjysmë ëndrre, E paëndërrta ime. Vë kokën në gjoksin tënd E tani përplasem Te kokë e një tjetri. F. Arapi

TI QAVE …

TI QAVE ... Ti qave dhe më the me zë të ulët Se unë të trajtoja si prostitutë. Atëhere lotëve të tu s'ua vura veshin, Të desha, pa e ditur se të desha. Një mëngjes të beftë kur u gdhiva Pa ty dhe bota krejt e zbrazët m'u duk, Aherë…

Gazel i dashurisë së beftë Lorka

Gazel i dashurisë së beftë Lorka Askush nuk e kuptonte parfumin E manjolës së errët të barkut tënd. Askush nuk e dinte që torturoje Një kolbër dashurie ndër dhëmbë. Njëmijë kalushë persianë flinin Në sheshin me hënë të ballit tënd, Ndërsa unë – katër net që rrokja Belin tënd, ku…