skip to Main Content

Shekulli XXIX: Zhyl Vern

Shekulli XXIX, Si do ta kalojë ditën një gazetar amerikan në vitin 2889: Zhyl Vern BOTIM I VITIT 1959! Një tregim fantastiko shkencor i shkrimtarit të famshëm shkruar në vitin 1889. Pavarësisht se është shkruar rreth 130 vjet më parë në këtë libër duket sikur autori ka parashikuar me saktësi…

Gyjom Telli

Version në prozë i Willhelm Telit nga Lamartin, përkthyer nga Lumo Skëndo (Mithat Frashëri), botuar nga "Mbrothësia" Sofje. BOTIM I VITIT 1898! Ju urojmë një lexim të këndshëm.

Piroja – Plutark

Historia e Piros së Epirit treguar nga Plutarku dhe shqipëruar nga S.Pahparisto. Botim i vitit 1943! Ju urojmë një lexim të këndshëm.

Vjersha – Eminescu

Një perlë e vërtetë, me vlera letrare dhe historike. Botim i vitit 1939, me vjersha nga poeti i famshëm rumun Mihail Eminsecu, shqipëruar nga i madhi Dhimitri Pasko (Mitrush Kuteli). Sot, mund ta shfletoni të gjithin online duke klikuar mbi linkun mëposhtë.