skip to Main Content

At Zef Pllumi për Shqipërinë

“Duhet ndërru truni i këtij populli. Prandaj mendimi im është që pa iu ndërru truni këtij populli- e truni ndërrohet në shkolla kryesisht- dhe pa u formu një çetë intelektualësh me pikëpamje perëndimore, ne nuk kemi kurrsesi si menojmë me hy në Europë”. - At Zef Pllumi

Kur stuhia të ketë kaluar, me shumë mundësi nuk do të kesh idenë më të vogël se si ia dole ta kapërceje dhe të mbijetoje. Madje, mbase nuk do të jesh i sigurt nëse ka kaluar vërtet. Por për një gjë nuk ka asnjë dyshim: pas qetësimit të stuhisë nuk…

Drithma e një mendimi; Thënie nga SOREN KIERKEGAARD

1.Kur fëmijës , pasi është rritur ca, i duhet ndërprerë qumështi i nënës, ajo virgjërisht e fsheh gjirin, dhe atëherë fëmija s’ka më nënë. Lum ai fëmijë që nuk e ka humbur nënë tjetërsoj! 2.Poeti është gjeniu i të rikujtuarit. 3.Të marrësh besimin do të thotë të lësh arsyen. 4.Ankthi…

Kamy në gjashtë fjali

“Nuk dua të jem një gjeni, kam mjaftueshëm probleme duke u munduar të jem njeri". “Madhështia e njeriut qëndron në vendimin për të qenë më i fortë nga sa duket”. “Për të luftuar kundër abstraktes duhet të përpiqesh t'i afrohesh disi”. “Bukuria është arti i të pohuarit pa u bërë…

Thënie 319

"Kam përshtypjen se nëse ai nuk do ta kishte komplikuar kaq shume jetën, do të kishte vdekur nga mërzia." Boris Pasternak - Doktor Zhivago

Thënie 318

Më trego një hero dhe do të shkruaj një tragjedi. - F. Scott Fitzgerald