skip to Main Content

“Kufijtë janë të përkohshëm”. Korrespondenca prekëse mes Alber Kamysë dhe Boris Pasternakut

“Eshtë e pavërtetë të thuhet se kufijtë nuk ekzistojnë. Ata ekzistojnë, përkohësisht. Por në të njëjtën kohë ekziston një forcë e krijimtarisë dhe së vërtetës që na bashkon, në përulësi dhe në krenari njëkohësisht” “Eshtë e pavërtetë të thuhet se kufijtë nuk ekzistojnë. Ata ekzistojnë, përkohësisht. Por në të njëjtën…

E fundit…

E fundit fjalë, e fundit puthje Dhe një heshtje ra në mes, Rrugët bosh mbetën më tutje Pa një muzg, pa një mëngjes. Dhe ra nga sytë i fundit lot, Të fundit gjethe të asaj vjeshte. Heshtjen, s'mund ta thyente dot As e fundit buzëqeshje. E fundit fjalë, e fundit…

Mjaft më!

Që në ditën e lindjes t'u bë e ditur se je e tepërt, dhe që s'ta kanë fort ngenë të dëgjojnë qarjet tua të kotsekotshme. Për fatin tënd të keq, erdhe në kohën, vendin, krahinen e familjen e gabuar. E nise jetën me një: Shshttt! Të rritën me ulërimen; Mos!…

Thënie 385

"Të gjithë humbasim për pak; ndonjëherë sepse duam, ndonjëherë për shkak të forcave që nuk i kontrollojmë dot. Por kur mësojmë për çfarë ka nevojë shpirti ynë gjithçka bëhet më e qartë; rruga hapet vetë para nesh". - "Faleminderit për kujtimet - Cecelia Ahern

Këshilla për të rinjtë nga të mëdhenjtë e letërsisë

Këshilla për të rinjtë nga të mëdhenjtë e letërsisë Çfarë i bën imponues personazhet e një libri? Si të frymëzohesh nga idhujt pa humbur origjinalitetin? Si të mësosh nga dështimet dhe të kesh kurajën të vazhdosh ëndrrën? Disa shkrimtarë të njohur ndër vite nuk i kanë kursyer këshillat për më…

Dil me një vajzë që lexon

Rosemarie Urquico Dil me një vajzë që lexon, që i shpenzon paratë për libra në vend të rrobave; që ka pak hapësirë në dollap për shkak të numrit të librave. Dil me një vajzë që ka një listë me librat që dëshiron të lexojë, që është anëtarësuar në bibliotekë që…