Një grua në berlin Shiko nga afer

Një grua në berlin

978-9928-4354-3-9

Helena Kadare

ONUFRI

0.2 kg

33

2016

Përkthyer nga Helena Kadare
Me parathënie nga Helena Kadare,
Paraqitje nga Hans Magnus Enzensberger
dhe pasthënie nga C.W. Ceram

Me shume detaje

1,200 L

Pershkrimi

Për tetë javë gjatë vitit 1945, ndërsa Berlini ra përballë ushtrisë ruse, një grua e re, anonime, regjistroi në ditar jetën në apartamentin e saj si dhe midis banorëve të kryeqytetit, “me një sinqeritet të pastër dhe lirizëm brutal” (Elle).
“E thjeshtë dhe e paparashikueshme, e vështruar minutë pas minuti dhe krejtësisht pa asnjë keqardhje për veten”, (The Plain Dealer, Cleveland), ky ditar tregon marrëdhënien e ndërlikuar ndërmjet qytetarëve dhe ushtrisë pushtuese, si dhe keqtrajtimet e turpshme të cilat, gratë e një qyteti të pushtuar i përjetojnë gjithmonë – përdhunimet masive të vuajtura prej të gjithave, pavarësisht moshës apo dobësive.

Një grua në Berlin qëndron si “një nga librat thelbësorë mbi kuptimin e luftës dhe jetës” (A. S. Byatt, autor i "Possession").

Vleresime

Shkruaj nje koment

Një grua në berlin

Një grua në berlin

Përkthyer nga Helena Kadare
Me parathënie nga Helena Kadare,
Paraqitje nga Hans Magnus Enzensberger
dhe pasthënie nga C.W. Ceram