Nga letërsia te filmi Shihe të zmadhuar
Libra të ngjashëm
 • Shtatzania
 • Sekrete bukurie dhe mirëqenieje
 • Fjalor historik i Kosovës
 • Lombardstreet
 • Eile mit Weile!
 • Reading for Learning and Reproduction
 • Të kuptojmë bursën
 • Berat, Two and half millenia of history, art and culture
 • Butrinti - Rrethinat e tij dhe bregdeti jugor i Shqipërisë
 • Udha e shkencës 2
 • Udha e shkencës 1
 • Letërsia Shqipe, Një histori e shkurtër
 • Të dhëna historike për mjekësinë dhe farmacinë
 • Prindi, mësuesi më i parë dhe më jetëgjatë i fëmijës
 • Sëmundjet e veshkave ndër fëmijë
 • Të dobësohesh pa dieta. Diete jo dietë
 • Si të veprosh kur ndihesh i mërzitur dhe i vetmuar
 • Si ta ndihmoni fëmijën për detyrat e shtëpisë
 • Përtej orarit 9 me 5 jeta juaj në kohë
 • Shqetësimet e Miqësisë
 • Festat me pizhama
 • Mirëkuptimi me Familjen
 • Student Club Albania
 • Vajza e doktorit
 • Seksi ynë
 • Pas bukurisë
 • Intervista me Ali Pashë Tepelenën
 • Njeriu është çka ai sheh
 • Nuk kemi lindur për të vuajtur
 • Libri i ngjyrosjes për vajzat

NGA LETËRSIA TE FILMI

Autori: Abdurrahim Myftiu

Botuesi: Akademia e shkencave

99927-818-4-x

Faqe: 300

Viti i botimit: 2002

Siç thotë edhe vetë autori i librit, ”Tana” mbante vulën e fillimit të filmit shqiptar artistik, ku u shquan aktorët Tinka Kurti dhe Naim Frashëri.700 LLibri mund të porositet nga çdo vend i botës. Transporti në Shqipëri është falas, përsa i përket vendeve të tjera, vlera e transportit ndryshon në vartësi të vendit. Vlerën e saktë të transportit e mësoni në momentin që mbyllni porosinë.

Përshkrimi

Detajet

Komente

Libri i Abdurrahim Myftiut “Nga letërsia në film” është një kontribut kushtuar kinematografisë shqiptare dhe artit filmor. Libri jep njohuri të hollësishme për veprat filmore të ekranizuara sipas krijimeve letrare. 
Nga afro 300 filmat e realizuar nga kinematografia shqiptare, autori  ka bërë një punë të madhe duke filluar nga filmi i parë shqiptar “Tana”, më pas “I teti në bronz“, ”Kur zbardhi një ditë“, ”Rrugicat që kërkonin diell”, ”Dimri i fundit“, ”Lulëkuqet mbi mure“, ”Përballimi”, ”Pylli i lirisë“, ”Njeriu me top”, ”Shembja e idhujve”, “Udha e shkronjave”, ”Koncerti në vitin `36”, ”Radiostacioni”, ”Nusja”, ”Njeriu i mirë”, ”Apasionata”, ”Dora e ngrohtë”, ”Kohë e largët”, ”Hijet që mbeten pas”, ”Të paftuarit”, ”Dhe vjen një ditë”, ”Kthimi i ushtrisë së vdekur”, ”Balada e Kurbinit”, ”Dasma e Sakos” dhe ”Parullat”.
Vepra e autorit Myftiu është një studim i thuktë, analitik dhe paralel mes veprës letrare dhe filmit të realizuar sipas saj. Është një punim i gjatë, shumë serioz dhe i mirëpritur nga lexuesit e shumtë të të gjitha trevave shqiptare,kushtuar këtij lloji të artit të bukur. Duke filluar me përvojën e parë të kinematografisë shqiptare, përkatësisht me projektin “Tana”, autori shkruan edhe historikun e filmit shqiptar dhe gjenezën e tij, që fatkeqësisht tek ne fillon shumë vonë në krahasim me 
Siç thotë edhe vetë autori i librit, ”Tana” mbante vulën e fillimit të filmit shqiptar artistik, ku u shquan aktorët Tinka Kurti dhe Naim Frashëri.
Titulli:Nga letërsia te filmi
Autori:Abdurrahim Myftiu
Botuesi:Akademia e shkencave
Faqe:300
Botuar me:2002
Pesha:0.37 Kg

Nuk ka akoma asnjë përshtypje për këtë libër.

Shkruaj përshtypjen tënde