skip to Main Content

Dëgjimi i zemrës

-Lasgush Poradeci Kur të më kujtosh, Kur të vish të shkosh, Kur të shkosh këtejza pranë Që të çmallërosh Ç’po dëgjon kur shkon? Kur vjen e përgjon? Ç’përgjon zemra në kët’anë Fund në këtë hon? Zemra jote sot, Zemra jote mot, sot e mot në ç’mallërime Zemra që s’fle dot…

Dëshira e fundit

Ernest Hemingueji njihej për jetën aventuroze dhe dashurinë e madhe që kishte për alkoolin. Sipas tij, mënyra më e mirë për të shpenzuar paratë ishte shampanja. Edhe shëndetligu Xhejms Xhojs mahnitej nga mënyra e jetesës së shkrimtarit amerikan. Në një profil të "New Yorker" për Ernest Heminguejin flitet mes të…

Leximi i detyruar dhe të drejtat e lexuesve

Ju kujtohet periudha shkollore, kur çdo fundviti shkollor merrnim listën me titujt e librave që përbënin atë që quhej “lexim i detyruar”? Çdo verë, duhej të lexonim librat për të cilët do të studionim vitin e ardhshëm shkollor. Jo të gjithëve na pëlqente një gjë e tillë dhe e sigurt…