skip to Main Content

Ajo

“Ajo dukej aq e bukur, aq joshëse dhe aq ndryshe nga njerëzit e zakonshëm, saqë ai nuk mund ta kuptonte se pse askush nuk shqetësohej si ai nga kërcitja e takave të saj nëpër rrugën me gurë, pse zemra e askujt tjetër nuk ishte e tërbuar nga flladi i tërbuar…

Zbulova…

Në mes të urrejtjes zbulova se brenda meje ishte një dashuri e pamposhtur. Në mes të lotëve zbulova se brenda meje ishte një buzëqeshje e pamposhtur. Në mes të kaosit zbulova se brenda meje qëndron një qetësi e pamposhtur. Përmes gjithë këtyre kuptova se… Në mes të dimrit, brenda meje…

Miqësia sipas Amos Oz

“Ekzistojnë shumë gra të cilat tërhiqen nga meshkujt tiranikë, ashtu sikur insektet pas flakës. Por ekzistojnë gjithashtu disa gra të cilat s’kanë nevojë për heronj e madje as për ndonjë dashnor të stuhishëm, por vetëm për një mik. Tento të gjesh atë që është duke kërkuar një mashkull si shok,…