Egzistencializmi nga Dostojevski te Sartri Shiko nga afer

Egzistencializmi nga Dostojevski te Sartri

3673

Valter Kaufman

PLEJAD

0.7 kg

540

Ekzistencializmi është term që i është vendosur punimeve të disa filozofëve të fundit të shekullit XIX  dhe shekullit XX, të cilët, pavarësisht dallimeve thelbësore doktrinale,besonin se mendimi filozofik fillon me subjektin njerëzor.

Me shume detaje

900 L

Pershkrimi

Ekzistencializmi është term që i është vendosur punimeve të disa filozofëve të fundit të shekullit IX dhe shekullit XX, të cilët, pavarësisht dallimeve thelbësore doktrinale,besonin se mendimi filozofik fillon me subjektin njerëzor jo thjesht subjektin që mendon, por individin njerëzor që vepron, ndjen, jeton.Në ekzistencializëm, pika fillestare e individit karakterizohet nga e ashtuquajtura "sjellja ekzistenciale' ose ndjenja e disorientimit dhe konfuzionit në faqen e një bote pa kuptim ose absurde. Shumë ekzistencialistë kanë konsideruar filozofinë tradicionale sistematike akademike, si në stil ashtu edhe në përbërje, si shumë abstrakte dhe të jopraktike për pëvojën konkretre njerëzore. Në këtë libër jepet një përshkrim mbi zhvillimin e mendimtareve egzistencialist nga Dostojevski te Sartri.

Vleresime

Shkruaj nje koment

Egzistencializmi nga Dostojevski te Sartri

Egzistencializmi nga Dostojevski te Sartri

Ekzistencializmi është term që i është vendosur punimeve të disa filozofëve të fundit të shekullit XIX  dhe shekullit XX, të cilët, pavarësisht dallimeve thelbësore doktrinale,besonin se mendimi filozofik fillon me subjektin njerëzor.