SHQIPTARËT, LISA MBI TRUALLIN ILIR

Autori: Mal Berisha

Botuesi: EDUALBA

99927-749-4-0

Faqe: 258

Viti i botimit: 2006

... Duke ndjekur ndarjen e Epirit, Iliria ra nën gotët dhe, më vonë, jugu i saj u përfshi nga pushtimet bullgare.

Kështu, të shtyrë nga mbrapa, fiset ilire, epirote dhe maqedonase u shjkrinë në një dhe, konkretisht, në atë që gjeografia e kohës së sotme e njeh si Shqipëria.

Asgje nuk mbeti nga Lisi Ilir përveç lëndës shqiptare.600 LLibri mund të porositet nga çdo vend i botës. Transporti në Shqipëri është falas, përsa i përket vendeve të tjera, vlera e transportit ndryshon në vartësi të vendit. Vlerën e saktë të transportit e mësoni në momentin që mbyllni porosinë.

Përshkrimi

Detajet

Komente

Shqipëria ështe një lis i rritur mbi një trung ilir. Ashtu si disa drurë të mëdhenj zënë me hijen e tyre një pjesë të madhe të lëndinës, mbretëria e shtriu hijen e saj mbi Epir, në veriperëndim të Maqedonisë dhe në më të shumtën e territoreve që sot quhet Jugosllavi. Ajo gradualisht, u shkatërrua nën sulmin e furishëm të Filipit të Maqedonisë dhe të birit të tij të famshëm, Aleksandrit. Më vonë, rreth kohës kur Roma kishte përfituar për vete nga parrulla e luftës "Delenda est Carthago", iu kthye pushtimit transadriatik dhe Ilirisë duke e vendosur atë në varësinë e tre perandorive.

Duke ndjekur ndarjen e Epirit, Iliria ra nën gotët dhe, më vonë, jugu i saj u përfshi nga pushtimet bullgare.

Kështu, të shtyrë nga mbrapa, fiset ilire, epirote dhe maqedonase u shjkrinë në një dhe, konkretisht, në atë që gjeografia e kohës së sotme e njeh si Shqipëria.

Asgje nuk mbeti nga Lisi Ilir përveç lëndës shqiptare.

Titulli:Shqiptarët, Lisa mbi truallin Ilir
Autori:Mal Berisha
Botuesi:EDUALBA
Faqe:258
Botuar me:2006
Pesha:0.5 Kg

Nuk ka akoma asnjë përshtypje për këtë libër.

Shkruaj përshtypjen tënde