Udhëtime në ballkan Shihe të zmadhuar
Kanë blerë sëbashku me këtë libër edhe
Libra të ngjashëm
 • Histori e Ballkanit 1804 – 1999
 • Historia e popullit shqiptar IV
 • Dostojevski
 • Demokracia e rrethuar
 • Ujvarë Drite në Zemër
 • Stuhi lufte mbi Kosovë
 • Tranzicion apo trashëgimi
 • Viti '97, Prapaskenat e krizës që rrënuan shtetin
 • Divani shqip
 • Berati 24 shekuj histori, art dhe kulturë
 • Historia e popullit shqiptar, vëll II
 • Historia e popullit shqiptar, vëll III
 • Skënderbeu, jeta dhe vepra, lidhje e thjeshtë
 • Të vërtetat e fshehura - Incidenti i Kanalit të Korfuzit
 • Cirku shqiptar 1933-2008
 • Etnokoreografi (1) 1965-1979
 • Vlora në rrjedhat e kohës
 • Në gjurmë të kujtimeve 1929-1958 Vëll.I
 • Shekulli i Voskopojës (1669-1769)
 • Historia e Tiranës, vëllimi (I)
 • Kryengritja shqiptare e vitit 1911
 • Lufta italo-greke diktatorë e kuislingë
 • Midis serbëve dhe shqiptarëve
 • Monarkia Shqiptare 1928-1939
 • Paqe e rrënuar
 • Gandi II
 • Fundosja e Utopisë
 • Gjenerali De Gol
 • Esad Toptani t'i japim gjeneralit atë qe i përket
 • Erdhi ditë e arbërit

UDHËTIME NË BALLKAN

Autori: Guillaume Lejean

Botuesi: DITURIA

Faqe: 0

Në mes të shekullit të 19, Turqia europiane, Ballkani i sotëm, ishte shumë pak e njohur. Në hartografinë e saj kishte boshllëqe të mëdha.1 250 LLibri mund të porositet nga çdo vend i botës. Transporti në Shqipëri është falas, përsa i përket vendeve të tjera, vlera e transportit ndryshon në vartësi të vendit. Vlerën e saktë të transportit e mësoni në momentin që mbyllni porosinë.

Përshkrimi

Detajet

Komente

Gjeografët e Europës Perëndimore u aktivizuan me zell për t’i mbushur këto boshllëqe, ndërkohë që Perandoria Osmane, me themele të lëkundura, ishte bërë pré e orekseve territoriale të fuqive perëndimore (Austrisë, Rusisë, Francës dhe Anglisë), ndërsa shumë popuj u ngritën për të fituar pavarësinë. 
Guillaume Lejeani u ngarkua nga qeveria franceze me gjashtë misione. Ai përshkoi shumë herë vargmalin e Ballkanit dhe, i mbështetur nga personalitete shkencore franceze, gjermane e austriake, ai dha ndihmesë të madhe për hartografinë e rajonit dhe njohjen e popujve të tij. 
Lejeani nuk mundi ta përfundonte projektin e gjerë që kishte filluar dhe as të bënte përmbledhjen e shkrimeve të tij. Këto shkrime, që do të përdoreshin për artikuj revistash shkencore apo për publikun e gjerë, janë përmbledhur këtu për herë të parë. Në to spikatin cilësitë e larta si vëzhgues, gjykimi i kthjellët, interesi për topografinë, por edhe për zakonet e kushtet e jetesës të popullsive shqiptare, rumune, bullgare, malazeze dhe për qytetërimin osman.

Titulli:Udhëtime në ballkan
Autori:Guillaume Lejean
Botuesi:DITURIA
PërkthyesiNasi Lera
Faqe:0
Botuar me:0
Pesha:0 Kg

Nuk ka akoma asnjë përshtypje për këtë libër.

Shkruaj përshtypjen tënde