Thertorja pesë

32119

Kurt Vonnegut

Pika pa sipërfaqe

0.33 kg

280

2009

Libri tregon aventurat e Billy Pilgrim, një amerikan i çuditshëm, i cili shpëton gjallë nga bombardimi në Luftën e Dytë Botërore dhe endet në qytetin rrënojë të Dresdenit. Veçantia e tij është edhe fakti që udhëton në kohë. 

Me shume detaje

700 L

Pershkrimi

Libri tregon aventurat e Billy Pilgrim, një amerikan i çuditshëm, i cili shpëton gjallë nga bombardimi në Luftën e Dytë Botërore dhe endet në qytetin rrënojë të Dresdenit. Veçantia e tij është edhe fakti që udhëton në kohë. Është një roman i maskuar si fantashkencor, sepse, në fund të fundit (sipas shkrimtarit),  lufta absurde mund të shpjegohet vetëm në mënyra të tjera po aq absurde. Ajo që Vonnegut bën më mirë se kushdo tjetër është se të afron te absurdja në mënyrë të ëmbël, ofron një mënyrë leximi të ndodhive sa të vërtetë aq edhe imagjinare, e kështu vë në pah pjesën më absurde të luftës, por këtë e kupton vetëm mbasi je zhytur thellë në lexim.

Vleresime

Shkruaj nje koment

Thertorja pesë

Thertorja pesë

Libri tregon aventurat e Billy Pilgrim, një amerikan i çuditshëm, i cili shpëton gjallë nga bombardimi në Luftën e Dytë Botërore dhe endet në qytetin rrënojë të Dresdenit. Veçantia e tij është edhe fakti që udhëton në kohë.