skip to Main Content

Përse të dua…

- Lasgush Poradeci Se të desha vetë, Dhe t'u qasa vetë, Dhe të putha vetë- Prandaj. Dhe të humba larg, Dhe të ndoqa larg, Dhe të gjeta larg- Prandaj. Se të desha prapë, Dhe t'u qasa prapë, Dhe të putha…

Read more

Dëgjimi i zemrës

-Lasgush Poradeci Kur të më kujtosh, Kur të vish të shkosh, Kur të shkosh këtejza pranë Që të çmallërosh Ç’po dëgjon kur shkon? Kur vjen e përgjon? Ç’përgjon zemra në kët’anë Fund në këtë hon? Zemra jote sot, Zemra jote…

Read more

Dëshira e fundit

Ernest Hemingueji njihej për jetën aventuroze dhe dashurinë e madhe që kishte për alkoolin. Sipas tij, mënyra më e mirë për të shpenzuar paratë ishte shampanja. Edhe shëndetligu Xhejms Xhojs mahnitej nga mënyra e jetesës së shkrimtarit amerikan. Në një…

Read more