skip to Main Content

Personazhet reale pas doktor Xhekill dhe zotit Haid

Të gjithë e dinë historinë e doktor Xhekill dhe zotit Haid: një shkencëtar i njohur, doktor Xhekill, pi një përzierje që e shndërron në një monstër, i tmerrshmi zoti Haid. Është një histori horrori, ndër më të njohurat në botë, që është treguar dhe ritreguar qindra herë. Gjithmonë njerëzit kanë…

Leonardo da Vinci hi-tech me “Kodin Leicester”

Një Leonardo da Vinci në versionin shkencëtar dhe hi-tech prezantohet në Firence të Italisë me “Kodin Leicester”. Në 72 faqet e librit, gjeniu i Rilindjes shkroi njohuritë e tij shkencore dhe teknike. Ekspozita e titulluar “Uji i mikroskopit të natyrës”, që do të jetë e hapur deri më 20 janar,…