skip to Main Content

Më thuaj sa libra ke, të të them sa i aftë je

Të rritesh në një shtëpi plot me libra të bën mirë Njerëzit që blejnë më shumë libra sesa mund të lexojnë tani mund të përdorin edhe shkencën për të justifikuar shpenzimet. Një studim i fundit, i botuar në mediat amerikane, konfirmon se njerëzit që rriten në shtëpi plot me libra…

George R. R. Martin zbulon teoritë politike mbi “Game of Thrones”

George R.R. Martin ishte një ndër personazhet e revistës “Times”. Gjatë intervistës, autori i librave “Game of Thrones”, te të cilët është bazuar seriali më i ndjekur i “HBO”-së, tregoi sipas tij se si liderët botërorë mund të mësojnë nga ngjarjet e Westeros, si dhe foli mbi domethëniet e fshehura…

“Nënës sime”, poezia prekëse e Herman Hesse…

Kaq shumë kisha për të të thënë Po mbeta larg e larg mërguar Në këto ditë, e dashur Nënë, Më mirë ti më ke kuptuar. Për ty dhuratën kam menduar Edhe punuar gjat’ e gjatë, Porse më mbet këtu, në duar. Ti mbylle sytë këtë natë. Por ndjej se, duke…