skip to Main Content

Nga shkrimtar në DJ. Haruki Murakami, program në radion japoneze

Haruki Murakami është një ndër shkrimtarët më të njohur japonezë në botë dhe përveç librave ka dhe një pasion tjetër: muzikën. Radioja më e njohur në këtë vend “Tokio FM” i ka krijuar një hapësirë, për pasionin e tij. Shkrimtari improvizohet DJ për rreth një orë, vë muzikën e tij…

Vende të famshme nga librat, që vizitohen çdo ditë nga turistët

Përse qindra turistë vizitojnë çdo ditë ujëvarën Reichenbach në Zvicër? Sepse Sherlock Holmes ka vdekur aty. Pse shumë të tjerë vizitojnë rrugën “Cappello” në Verona të Italisë dhe bëjnë foto pafund? Sepse aty ndodhet ballkoni i Romeo dhe Xhulietës. Vetëm legjendë? Nuk ka rëndësi. Ja disa vende në botë, ku…