skip to Main Content

60 vjeç… Çfarë libri dhurohet?

Idenë për shkrimin e sotëm e mora nga një mike e faqes tonë, e cila na kërkonte ta ndihmonim me ndonjë titull të përshtatshëm libri për t'ia bërë dhuratë një 60-vjeçareje. Gratë i duan librat, madje në bazë të të gjitha statistikave të bëra publike, gratë përbëjnë numrin më të…

Ndihmë! Filloi shkolla…

Dita e parë e shkollës gjithmonë më ka shkaktuar dy ndjesi, krejt të ndryshme. Mërzi dhe pakënaqësi që ditëve të pushimit dhe lojërave u erdhi fundi - dhe unë i përkas një brezi që ditët e pushimit i shijonim në maksimum, pa video-lojëra e kompjuterë, por me topa-lufte e kukafshehthi.…

A matet dashuria?

Në kuptimin sasior do të ishte naive të flisnim për dashuri të madhe apo të vogël, tek e fundit kuptimin e masës e jep cilindo në mënyrë individuale. E megjithatë, ka njerëz që mendojnë se femrat në përgjithësi dashurojnë shumë ose tepër. Por çfarë do të thotë kjo? Cili është kufiri përtej…

Të lexosh nën çadër…si VIP-at!

Ditët e fundit të këtij muaji po marrin me vete edhe nxehtësinë e madhe, që të largonte dëshirën ndaj impenjimeve profesionale. Kushdo mendjen e kishte tek pushimet. Edhe ata që i kishin plotësuar ditët, gjenin këtë justifikim për t’iu larguar kryeqytetit, të paktën në fundjavë. Pyeteni pak veten se çfarë…

Rishfaqet dedektivi i Agata Christie

  Agatha Christie, shkrimtarja më e njohur e librave të verdhë, i ka dhënë jetë dedektivit Hercule Poirot në novelat e saj kriminalistike. I krijuar 93 vjet më parë, në librin “Vrasje enigmatike në Stails”, dedektivi Poirot do të  “ringjallet” në një novelë të re nga shkrimtarja e zhanrit të…

Shtatori i librave për fëmijë

Me fundin e gushtit duket se i kemi dhënë lamtumirën verës për këtë vit. Pavarësisht temperaturave të larta, ditët e plazhit lihen pas. Dje ishte 1 shtatori, dita kur dikur fëmijët nisnin shkollën.  Edhe pse kanë ende disa ditë në dispozicion për t’ua kushtuar lojërave, shtatori është muaji parapërgatitor për vitin…