skip to Main Content

Libra që kanë ndryshuar botën

  Librat e mëdhenj e kanë këtë aftësi, jo aq të ndryshojnë botën sesa perceptimin që kemi ne për të. Librat e shenjtë, pa diskutim, ndikojnë në këndvështrimet tona, pavarësisht nëse besojmë ose jo. Ka libra që të shtyjnë drejt të menduarit racional dhe të tjerë që bëjnë krejt të…

Çfarë të lexoni në pushime

Për të celebruar nisjen e atij që quhet sezoni i pushimeve, stafi ynë ka përgatitur një listë me disa nga librat tanë të preferuar për t’u lexuar gjatë stinës së nxehtë. Çfarë është veçanërisht e përshtatshme për t’u lexuar gjatë verës? Për ne është ai lloj libri që të mban…

“Kukullat nuk kanë atdhe”

“Kukullat nuk kanë atdhe” nga Flutura Açka është vlerësuar si romani më i mirë i Panairit të 15-të të Librit në Prishtinë.  Juria, në përbërje poetët Ilir Zajmi – Rugova, Anila Xhekaliu dhe Naim Kelmendi, ka qenë unanime sa i përket ndarjes së çmimeve. Me çmimin për poezinë  më të…

Antonio Muñoz Molina – “Princi i Asturias në Letërsi”

Novelisti spanjoll Antonio Muñoz Molina ishte fituesi i çmimit Princi i Asturias në Letërsi për vitin 2013, duke lënë pas emra të njohur të letrave, si spanjolli tjetër Luis Goytisolo dhe japonezi Haruki Murakami.Shkrimtari 57-vjeçar u nderua me motivacionin: “Për thellësinë dhe brilancën në mënyrën e narracionit të historisë së…

Librat më të dashur të fëmijëve në prag të 1 qershorit

Jemi në prag të 1 qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve. Kjo datë është kthyer jo vetëm në një ditë festive, por edhe sensibilizimi, me qëllim shtimin e vëmendjes në drejtim të mirëqenies së fëmijëve. Dhe 1 qershori është dita kur më shumë se çdo herë tjetër, çdo gjë rrotullohet rreth…

Spekulime të hershme për Nobelin në Letërsi

Pesë kandidatë janë në garë për çmimin e sivjetshëm Nobel në Letërsi. Mbase është pak herët, por ka qenë vetë Akademia Suedeze, e cila, nëpërmjet një mesazhi në rrjetin social Twitter, u ka hapur rrugë spekulimeve për emrat e kandidatëve të mundshëm. Disa nga kritikët letrarë më të njohur në…