skip to Main Content

Kujtimet e Hillary Clinton, botimi më i rëndësishëm i 2014-s

Libri i kujtimeve të Hillary Clinton për periudhën që punoi si Sekretare e Departamentit Amerikan Shtetit, do të jetë libri më i madh politik, dhe ndër më kryesorët në treg vitin e ardhshëm. Parashikimet vijnë nga kompanitë më të mëdha në botë të shitjes së librave.Libri i pestë i Clinton,…

Erickson, një misionar e diplomat në shërbim të Shqipërisë

Jeta e një amerikani të jashtëzakonshëm kushtuar Shqipërisë vjen nga Mal Berisha në tre vëllime: “Charles Telford Erickson – Jeta dhe vepra për Shqipërinë dhe në Shqipëri”. Erickson ishte një pastor amerikan, që jetoi bashkë me familjen për 30 vjet në Shqipëri. Erdhi në Shqipëri si një misionar dhe u…

Libri shqiptar në panairin e Leipzig-ut

Për të tretin vit radhazi, letërsia shqiptare u përfaqësua në panairin e njohur të Leipzig-ut, ndër më të rëndësishmit në Europë, që mbahet tradicionalisht në pranverë, me qëllim komunikimin dhe bashkëpunimin mes botuesve, autorëve, lexuesve, me rreth 2800 veprimtari promovuese. Shoqata e Botuesve Shqiptarë u paraqit me disa botime të…

Çfarë po lexoni sot?

Mirë se vini në blogun e kësaj jave! Kemi menduar që, duke nisur nga kjo javë, të rezervojmë një hapësirë për të diskutuar mbi librat që jeni duke lexuar dhe që doni të shfaqen në këtë faqe.Për ata që janë të rinj, faqja jonë në Facebook është në mbështetje të…

Librat e grave, për gratë që kanë bërë historinë

Jemi në prag të 8 marsit, ditës ndërkombëtare të gruas. Është dita kur më shumë se kurrë ndërgjegjësohemi për mundësitë që kemi dhe progresin e bërë ndër vite për të drejta të barabarta; është dita kur përkujtojmë me nderim ato gra të fuqishme, që me kurajë e sakrifica bënë të…

Dhunohet ditari i Ana Frankut

Dhjetëra kopje të librit të njohur “Ditari i Ana Frankut” janë dëmtuar këto ditë në bibliotekat publike të Tokios. Në shumë librari u zbulua se librat e Frank ishin me faqe të shumta të grisura. Policia e kryeqytetit japonez ka nisur një hetim në vijim të ankesës së disa institucioneve.…