skip to Main Content

Conscientia – Dija është pushtet!

Të ndash dijen, përveçse mision i vështirë, mund të konsiderohet edhe arrogante. E megjithatë, “Conscientia” mundohet të bëjë pikërisht këtë, me përpjekje modeste, por serioze e aspak sipërfaqësore. Në latinisht, “Conscientia” do të thotë pikërisht të ndash me të tjerët dijen/njohurinë tënde. Një përpjekje për t’u admiruar nga botuesi Ermal…

“Revolta e Atlasit” – pse është ende kaq popullor?

“Revolta e Atlasit” e Ayn Rand, shqipëruar nga Amik Kasoruho, vazhdon të shesë mijëra kopje, 30 vjet pas vdekjes së autores ruso-amerikane. I botuar për herë të parë në vitin 1957 në SHBA, ai konsiderohet si kryevepra e saj. Libri me elemente të ndryshme romance, misteri dhe politike, shpërfaq bindjet e…

Libri i ri i Dan Brown në maj 2013

  Nga skutat e Vatikanit dhe korridoret e Luvrit, në rrathët e ferrit. Libri i ri i Dan Brown pritet të dalë nga shtypi në maj të këtij viti dhe frymëzuesi i Brown kësaj radhe është Dante Aligieri. Libri i Brown titullohet “Ferri”, në nder të udhërimit epik në “Komedinë…

Dyqind vjet “Krenari dhe paragjykim”

Dyqind vjet “Krenari dhe paragjykim”   “Është e ditur botërisht se një burrë beqar dhe i pasur është patjetër në kërkim të një gruaje” – nga kjo fjali hyrëse, që tashmë është bërë e pavdekshme, “Krenari dhe paragjykim” ka magjepsur lexuesit në të gjithë botën për 200 vjet me radhë.…

Vit i Ri, ide të reja

 Vit i ri, ide të reja... Jemi në atë periudhën kur shumë prej nesh i vënë qëllime vetes për çështje nga më ndryshmet. Bëjmë lista me premtime, që në shumicën e rasteve i thyejmë që në muajin e parë. Mos bëni lista! Nuk kanë për të funksionuar kurrë! POR… nuk…