skip to Main Content

Pavarësia e Kosovës dhe çmimet në letërsi

  Shkrimtari i njohur kosovar Ramiz Kelmendi u vlerësua me Çmimin Kombëtar Letrar për Vepër Jetësore “Azem Shkreli”. Një çmim prestigjioz, që merr vlerë edhe më të madhe këtë vit, pasi i dorëzohet Kelmendit në prag të 5-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës. Një ngjarje e madhe si Pavarësia, e vonë për…

Librat më romantikë për Shën Valentinin

Çokollatat zhduken, lulet vyshken, bizhuve u ikën koha... libri mbetet përgjithmonë! Shën Valentini është dita e të dashuruarve, por në të njëjtën kohë është edhe dita e njerëzve me zemër të thyer. Sido të jeni e të ndiheni më 14 shkurt; doni t’i dhuroni diçka Valentinit tuaj ose vetes për…

UMBERTO EKO / Në labirintin e mistereve dhe legjendave

Lista është shumë e gjatë. “Ka të pavërteta që prodhojnë rezultate pozitivë dhe të tjera që prodhojnë rezultate negativë. Mes këtyre të fundit janë Protokollët e Pleqësisë së Sionit, me të cilët jam marrë në librin tim të fundit. Më ka tërhequr gjithmonë teksti fals që, për shkak se të…

Libra dashurie, apo tradhtie?

Dashuri, seks, tradhti... Disa nga romanet më të njohur të letërsisë botërore janë ndërtuar mbi dashurinë e ndaluar apo tradhtinë bashkëshortore, por cilat janë pasojat me të cilat përballen personazhet? Mund të vazhdojë një martesë pas një akti tradhtie? Çfarë ndodh kur pasioni shuhet? 1. Zonja Bovari I botuar në…

Të biesh në dashuri…

Askush nuk bie në dashuri nëse është plotësisht i kënaqur me ato që ka dhe me atë që është,- të paktën kështu mendon profesori i njohur Francesko Alberoni në studimin e tij mbi rënien në dashuri, që konsiderohet si më i miri që pas “Dashuria” të Stendalit. Në librin “Rënia…

Çiftet më të njohura në letërsinë botërore

Shën Valentini është në prag, ndaj blogjet e kësaj jave do t’i dedikohen ekskluzivisht festës së të dashuruarve. Nëse keni një partner/e, një libër dashurie do ishte një dhuratë e vlerësuar. E nëse jeni vetëm mund të humbisni veten në historitë e të dashuruarve të mëdhenj, të cilët kanë jetuar,…