skip to Main Content

Novela e vetme e Çarli Çaplin botohet për herë të parë

E vetmja pjesë fiksioni e shkruar nga Çarli Çaplin, një novelë e trishtë dhe nostalgjike, që ka mbetur e papublikuar për mbi 60 vjet, do të botohet për herë të parë. Pjesa në prozë përbëhet nga 34 mijë fjalë dhe nga ajo është bazuar dhe një film i njohur i…

Për t’u lexuar: “Leximtari” nga Bernard Shlink

Letërsia ka gjetur mënyra nga më të ndryshmet për t’u marrë me Holokaustin dhe pasojat e tij dhe një nga më të papriturat është pa dyshim një libër mbi paaftësinë për të lexuar. “Leximtari”, libri më i njohur i profesorit gjerman të filozofisë Bernard Shlink, është një histori mbi dashurinë…

Librat më të mirë (për mua) të këtij viti

Është kthyer gati në zakon që në fund të vitit të hartohen lista gjithfarësh: filmat më të mirë të vitit, këngët më të suksesshme, personazhet e vitit… dhe sigurisht edhe librat më të mirë. Në këtë shkrim të fundit për vitin 2013 mendova të mos bëj lista të tilla, tek…

Librat e adaptuar në filma për vitin 2014

Noa Duke lënë mënjanë ndjesitë fetare, Bibla gjithsesi mbetet një libër, historitë e të cilit kanë frymëzuar dhjetëra autorë. Vitin e ardhshëm, një tjetër histori biblike pritet të dalë nëpër sallat e kinemave. Dhe është pikërisht historia e Noas që do të dalë në kinema në mars 2014. Dy aktorët…

Ribotohet “Meshari i Gjon Buzukut”

Dy ditë para çeljes së Panairit të Librit, botimet “Çabej” kanë nxjerrë një ribotim të “Mesharit” të Buzukut. Botimi, që do të promovohet në Panairin e Librit, s’ka asnjë dallim me të vjetrin. Në botimin e ri përfshihen faksimile të tekstit origjinal të vitit 1555 dhe një hyrje e vetë…

Panairi i Librit “Tirana 2013”

Panairi i Librit “Tirana 2013” Panairi i 16-të i librit do të çelet më 13 nëntor. Për pesë ditë me radhë, 90 shtëpi botuese, 12 prej të cilave nga Kosova e disa të tjera nga Maqedonia dhe Mali i Zi, do të sjellin për lexuesin e librit shqip tituj e…