skip to Main Content

Bastet për Nobelin

Kur flasim për baste, gjëja e parë që na shkon ndërmend është padyshim sporti. Por prej vitesh kompanitë e basteve funksionojnë me çdo të dhënë: cili film do të fitojë “Oscar”, sa çmime “Grammy” do të marrë Adele, madjebaste u hodhën edhe për emrin e princit të ri të Anglisë.…

60 vjeç… Çfarë libri dhurohet?

Idenë për shkrimin e sotëm e mora nga një mike e faqes tonë, e cila na kërkonte ta ndihmonim me ndonjë titull të përshtatshëm libri për t’ia bërë dhuratë një 60-vjeçareje. Gratë i duan librat, madje në bazë të të gjitha statistikave të bëra publike, gratë përbëjnë numrin më të…

“Hija e erës” – Carlos Ruiz Zafon

Çdo libër ka shpirt. Shpirtin e njeriut që e ka shkruar dhe të atyre që e kanë lexuar dhe ëndërruar me të. Sa herë që dikush e shfleton, sa herë që dikush hedh sytë nëpër faqet e tij, shpirti i tij rritet dhe forcohet. “Hija e erës” – Carlos Ruiz…

Kadare merr çmimim “Ali Podrimja”

Para disa ditësh, shkrimtarit të njohur Ismail Kadare iu akordua çmimi “Ali Podrimja”. Kadare dhe Podrimja janë emra të njohur në letrat shqipe. I pari i njohur më shumë në fushën e prozës, tjetri i njohur më shumë në fushën e poezisë. Ky çmim i shtohet shumë të tjerëve, me…

Në çantën e udhëtimit…

Në stinën e pushimeve, libri gjithmonë është një mik i mirë që të shoqëron dhe që nuk duhet të mungojë në bagazhet tuaja. Shumë njerëz mendojnë se një udhëtim është gjithmonë më i mirë nëse në valixhe ka diçka për të lexuar. Përgjithësisht, librat më të lexuar në stinën e…