skip to Main Content

Çfarë të lexoni në pushime

Për të celebruar nisjen e atij që quhet sezoni i pushimeve, stafi ynë ka përgatitur një listë me disa nga librat tanë të preferuar për t’u lexuar gjatë stinës së nxehtë. Çfarë është veçanërisht e përshtatshme për t’u lexuar gjatë verës? Për ne është ai lloj libri që të mban…

Fatos Kongoli në libraritë europiane

Nëse flasim për përfaqësimin e letërsisë shqiptare në krijimtarinë botërore, emri i parë që i shkon në mendje gjithkujt është pa dyshim Ismail Kadare - shkrimtari më i njohur shqiptar, veprat e të cilit janë përkthyer dhe botuar në shumë vende të botës dhe kandidat i përhershëm i çmimeve më…

“Libra popullorë të adaptuar në filma “

Libra popullorë të adaptuar në filma Sa herë njoftohet prodhimi i ndonjë filmi bazuar në libra, njerëzit përgjithësisht ankohen për mungesë imagjinate dhe kreativiteti nga ana e producentëve. Nuk dua të gënjej, shpesh kam qenë edhe unë në këtë kategori, skeptike për të parë në ekranin e madh historinë e…

Romani për Korenë e Veriut fiton çmimin Pulitzer

Adam Johnson ka bërë vetëm një udhëtim në Korenë e Veriut dhe romani i tij, bazuar në eksperiencën e këtij udhëtimi, i siguroi çmimin Pulitzer në letërsinë “fiction”. Anëtarët e akademisë vlerësuan veprën e Johnson, që “i transporton lexuesit në një udhëtim në thellësi të shtetit të mbyllur komunist”. Romani…

Erickson – një misionar e diplomat në shërbim të Shqipërisë

Erickson - një misionar e diplomat në shërbim të Shqipërisë Jeta e një amerikani të jashtëzakonshëm kushtuar Shqipërisë vjen nga Mal Berisha në tre vëllime: “Charles Telford Erickson – Jeta dhe vepra për Shqipërinë dhe në Shqipëri”. Erickson ishte një pastor amerikan, që jetoi bashkë me familjen për 30 vjet…