skip to Main Content

Libri që vret…

Një kujtesë tjetër që kopertina të gënjen Nëse të duhet një vend për të ruajtur sekretet sigurisht që mund të gjesh një sërë opsionesh, që nga kasafortat te dhomat e fshehta. Dikur, dikush, ka menduar të fshehë diçka, siç i themi, në dritë të diellit.  Për këtë qëllim shërbente edhe…

Të dashurosh do të thotë të mos e ndryshosh tjetrin

Çfarë do të thotë të dashurosh? Ka kaq shumë shpjegime për këtë ndjenjë sublime, që sërish fsheh pak mister. Sipas murgut budist, aktivistit për paqen Thich Nhat Hanh, të dashurosh do të thotë të kuptosh; të dashurosh dikë do të thotë të kuptosh vuajtjet e atij personi. Duket disi dramatike,…

Rregulla për një jetë të (pa)shëndetshme – Honore de Balzak

Alkooli:Të gjitha dashuritë e mëdha nisin me shampanjë e përfundojnë me çaj bimor. Shëndeti: E qeshura është shëndeti i shpirtit. Gjumi: Një bashkëshort i mirë nuk fle kurrë i pari dhe nuk zgjohet kurrë i fundit. Miqësia: Miqësia zgjat vetëm kur secili prej miqve mendon se është superior ndaj tjetrit.…

Për fëmijët spanjollë, “Kësulëkuqja” është e ndaluar

Shumë sholla në Barcelonë kanë vendosur të tërheqin nga biblioteka dhe rrjedhimisht edhe nga kurrikula mësimore rreth 200 libra, që sipas një grupi vlerësues konsiderohen si seksistë. Rreth 600 libra u vlerësuan nga një grup i përzgjedhur studiuesish, mësuesish dhe prindërish, të cilët për shumë syresh mendojnë se janë plot…

Disa nga libraritë më të veçanta nëpër botë

Nga Anglia në Argjentinë, një udhëtim për zbulimin e disa prej librarive më të veçanta, që ia vlen të vizitohen të paktën një herë në jetë. El Ateneo Grand Splendid – Argjentinë Është pa dyshim një nga libraritë më të bukura në botë. Funksioni parësor u ndërtesës ka qenë për…

Dashuria virtuale e Franz Kafkës

Franz Kafka e njohu Felice Bauer nëpërmjet mikut të tij Max Brod, në gusht të vitit 1912. Motra e Brod-it, Sophi, ishte martuar me një kushëri të Felice-s. Që nga ai takim i parë, shkrimtari dhe e reja nisën letërkëmbime. 500 letra të shkëmbyera mes tyre kanë mbijetuar dhe janë…