skip to Main Content

“Rënia e Qytetit”

Në shqipen e përditshme fjala qytet dhe qytetar, që lidhen me qytetin, kanë të njejtën rrënjë kuptimore sikurse fjalët qytetërim dhe i qytetëruar. Kurse në gjuhët me baza latine, fjalët "city" dhe "citizen" nga njera anë, dhe "civilisation" dhe "civic", nga ana tjetër, kanë tingëllim të përafërt, por rrënjë kuptimore…

Libri shqiptar në panairin e Leipzig-ut

Për të tretin vit radhazi, letërsia shqiptare u përfaqësua në panairin e njohur të Leipzig-ut, ndër më të rëndësishmit në Europë, që mbahet tradicionalisht në pranverë, me qëllim komunikimin dhe bashkëpunimin mes botuesve, autorëve, lexuesve, me rreth 2800 veprimtari promovuese. Shoqata e Botuesve Shqiptarë u paraqit me disa botime të…

Çfarë libri po lexoni?

Çfarë libri po lexoni? Përshëndetje të gjithëve! Mirë se vini në blogun tonë të përjavshëm! Sapo mbyllëm një javë në mënyrën më të keqe, me lajme të dhimbshme, që kohët e fundit duket sikur janë bërë të pashmangshme; që na shoqërojnë në bisedat e përditshme në familje, punë, e kafene;…

Çfarë po lexoni sot?

Mirë se vini në blogun e kësaj jave! Kemi menduar që, duke nisur nga kjo javë, të rezervojmë një hapësirë për të diskutuar mbi librat që jeni duke lexuar dhe që doni të shfaqen në këtë faqe. Për ata që janë të rinj, faqja jonë në Facebook është në mbështetje…

Conscientia – Dija është pushtet!

Të ndash dijen, përveçse mision i vështirë, mund të konsiderohet edhe arrogante. E megjithatë, “Conscientia” mundohet të bëjë pikërisht këtë, me përpjekje modeste, por serioze e aspak sipërfaqësore. Në latinisht, “Conscientia” do të thotë pikërisht të ndash me të tjerët dijen/njohurinë tënde. Një përpjekje për t’u admiruar nga botuesi Ermal…