skip to Main Content

Dieta në bazë të grupeve të gjakut

Dieta në bazë të grupeve të gjakut sugjerohet nga Peter D’Adamo, i cili mendon se grupi i gjakut është faktori më i rëndësishëm për një dietë të shëndetshme. Në librin e tij ai rekomandon llojet e ushqimeve në varësi të grupeve të gjakut. A’ Adamo petendon se për të arritur…

Fausti nuk është vetëm një univers botëkuptimor !!!

Fausti nuk është vetëm një univers botëkuptimor për nga gjerësia dhe larmia e ideve, që trajtohen, përmenden apo thjesht vegojnë në të dhe që zbulohen apo shpalosen vazhdimisht në një dritë të re para nesh, sa herë që marrim të lexojmë a rilexojmë tërë veprën apo pjesë të caktuara të…

Problematiciteti shqiptar

Marrë nga shkrimi i mëposhtëm: "... Që të mundim të kemi një farë shprese suksesi në luftën e jetës, mbetet vetëm një zgjidhje. Ndërhyrja e një fuqie superfizike! Një mrekulli! Miracle! Eugene Lantilhac 1895! Jemi në 1935!..." Hahahaha - tre pikat "..." vazhdojne me: jemi ne 2013 Problematiciteti shqiptar Branko…

“Ai që nuk dinte të dashuronte”

"Ai që nuk dinte të dashuronte" është frymëzuar nga jeta e multimilionerit Howard Hughes. Xhonas Kordi, një cinik me shpirt të trazuar, që trashëgon një perandori financiare, kërkon dashurinë e vërtetë. Tri janë gratë e fatit të tij: Rina.

Këtë vit do të lexoj më shumë…”

Me fillimin e vitit të ri, pjesa më e madhe e njerëzve i vënë vetes disa qëllime për të arritur. Është bërë tashmë e njohur që në fillim të vitit t’i premtojmë vetes se, p.sh. do të humbim në peshë apo do të lëmë cigaren apo do të nisim palestrën…

Çfarë të dhurojmë për festa?

Librat janë dhurata të mrekullueshme, sepse ke mundësi të zgjedhësh në bazë të preferencave të personave që dëshiron t’ua dhurosh. Mashkull ose femër, i ri ose i moshuar, të gjithë e vlerësojnë një libër të mirë. Kur vjen momenti për të gjetur një libër të mirë për ta dhuruar me…