skip to Main Content

Shkrimtarë të njohur që kanë kryer vetëvrasje

Disa nga shkrimtarët më të njohur në botë kanë vuajtur nga probleme të shëndetit mendor, çka i ka çuar më pas drejt vetëvrasjes. Shumë prej tyre kanë pasur jetë të trazuar dhe shpesh periudha të gjata depresioni. Më poshtë do të gjeni disa syresh dhe arsyet që i çuan drejt…

Lumturia në pikëpamjen e Aristotelit

Filozofi i madh grek thoshte se lumturia varet nga vetja jonë. Aristoteli besonte fort se lumturia ishte qëllimi përfundimtar i ekzistencës njerëzore. Në vend që ta shihte lumturinë si diçka që mund të përjetohet pas kapërcimit të një sfide, apo si rrjedhojë e argëtimit, Aristoteli mendonte se lumturia është një…

Harta e letërsisë botërore

E them gjithmonë, i adhuroj njerëzit me ide dhe një nga më të bukurat që kam ndeshur këto ditë në rrjet është harta e letërsisë në botë. Në këtë hartë, çdo shtet përfaqësohet nga një libër, që sipas autorit përfaqëson më mirë kulturën e atij populli. Sigurisht që zgjedhjet e…

Gëte në gjashtë fjali

“Karakteri i një njeriu njihet nga mënyra se si ai sillet me ata që nuk mund të bëjnë asgjë për të”. "Gjëja më e mirë që mund të bëjë një burrë për fëmijët e tij është të dojë nënën e tyre". “Nëse Zoti do të më dëshironte ndryshe, ai do…

Modele fantastike për rafte librash

Libri, përveç funksionit të tij parësor, gjithmonë është përdorur edhe si aksesor. Jo më kot u japim rëndësi bibliotekave personale, rafteve të shumta në shtëpi dhe sigurisht mënyrës se si i radhisim librat. Njerëzit gjithmonë e më shumë po i largohen disi tradicionales, duke përqafuar ide më inovatore, duke iu…