skip to Main Content

Rregullat për një jetë të (pa)shëndetshme – Charles Bukowski

Duhani: Për sa kohë një burrë ka verë dhe cigare me shumicë, mund t’ia dalë gjithçkaje. Alkooli: Alkooli është një nga gjërat më të jashtëzakonshme në këtë botë, përveç meje. Shëndeti: Disa njerëz nuk çmenden kurrë! Sa të mërzitshëm duhet të jenë! Gjumi: Shpesh, gjumi është i vetmi shpëtim. Pozitiviteti:…

Dy kategoritë e njerëzve sipas Dostojevskit

Njerëzit në përputhje me ligjet e natyrës, ndahen në përgjithësi në dy kategori: në të ulët (të zakonshëm), në lëndë që shërben për riprodhim të të tjerëve si ata vetë, dhe në njerëz me dhunti e talent, të zotë për të thënë fjalën e re në mjedisin ku jetojnë. Nëndarjet…

Librat e preferuar të Haruki Murakamit

“Getsbi i  madh” - F. Scott Fitzgerald I cilësuar si romani më i madh amerikan, është edhe libri i  preferuar i Haruki Murakamit, i cili në moshën 20 –vjeçare donte ta përkthente në gjuhën e tij, por nuk e ndjeu kurrë veten gati.   “Kështjella” – Kafka Murakami e ka…

Mirëkuptimi, sinonim i dashurisë

“Nëse hidhni një grusht kripë në një gotë me ujë, vështirë se do ta pini dot. Por nëse e hidhni kripën në lumë, njerëzit mund të vazhdojnë ta përdorin ujin e tij. Lumi është i pafund, sepse rrjedh, dhe ka aftësinë të pranojë, të mbajë. Kur zemrat tona janë të…