skip to Main Content

Nga “Emri i trëndafilit”

“Pas shumë vitesh, zjarri i pasionit vdes dhe bashkë me të edhe ajo që besohej se ishte drita e të vërtetës. Cili nga ne është në gjendje të thotë tani kush kishte të drejtë, Akili apo Hektori, Agamemnoni apo Priami, kur ata luftonin për bukurinë e një gruaje e cila…

Copëza nga “Fantazitë e një gruaje” – Anatoli Toss

“Ndarja është vlerësuesi i paanshëm, i aftë të ngrihet mbi qejfmbetjet, mbi xhelozinë ose dëshirën për epërsi. Ajo ruan vetëm vlerën e vërtetë, ku bazohet dashuria, bashkëpunimi. Unë gjithmonë të kam dashur, por nga ta dija, siç e di tani pikërisht falë ndarjes, që ti je e vetmja që kam…

Teodor Drajzer në gjashtë fjali

“Dashuria është e vetmja gjë që vërtet mund ta dhurosh sinqerisht në këtë botë. Kur dhuron dashuri, ke dhuruar gjithçka”. “Jeta është bërë për të fortët. Nuk ka asnjë mëshirë për të dobëtit, asnjë”. “Njerëzit në përgjithësi i japin shumë rëndësi fjalëve. Ata janë nën iluzionin e vazhduar se të…

Biblioteka e mrekullueshme e ikonës së modës Karl Lagerfeld

Ikona e modës Karl Lagerfeld la pas, veç të tjerash, edhe një bibliotekë gjigante, me një dizenj unik. Mund të keni parë librari nga më të ndryshmet dhe të mrekullueshme, por ajo që stilisti gjerman kishte realizuar në shtëpinë e tij është e një niveli tjetër. Çfarë e bën këtë…

10 shkrimtaret më të dashura të letërsisë

8 marsi nuk duhet të jetë vetëm momenti për të dhuruar lule për mamatë, bashkëshortet, të fejuarat, por edhe dita e duhur për të reflektuar për rëndësinë që gratë kanë në botë. Në letërsi janë të shumta shkrimtaret që kanë lënë shenjë me veprat e tyre në epokën kur kanë…