skip to Main Content

Nga plehrat në bibliotekën më të madhe të zonës

Çfarë bëjnë njerëzit me librat e vjetër? I dhurojnë, por që të jemi të sinqertë disa edhe i flakin. José Alberto Gutiérrez, që jeton në Bogota, Kolumbi, prej vitesh mbijeton duke rrëmuar në mbetjet e të tjerëve dhe mes sendeve të tjera gjen edhe libra. Për gati 20 vjet, Gutiérrez…

Nën flamujt e melankolisë. Poezia e mrekullueshme e Migjenit

Në vendin tonë kudo valojnë flamujt e një melankolie të trishtueshme... ...dhe askush s'mund te thotë se këtu rron një popull që ndërton diçka të re. Aty-këtu në hijet e flamujve mund të shifet një mund, një përpjekje e madhe përmbi vdekje për të pjellë diçka të madhe, për të…