Zbritje! Lartësitë e stuhishme Shiko nga afer

Lartësitë e stuhishme

2687

Emily Brontë

DUDAJ

0.44 kg

344

2010

Tiranë, 16 dhjetor 2010 (MIA) - "....I kërkova dhe pas pak i gjeta, tri gurët e varrit në të rrëpirën pranë pllajës:

Me shume detaje

800 L

-20%

1,000 L

Pershkrimi

Romani është një rrëfim dashurie dhe urrejtjeje, i së mirës dhe i së keqes, vendosur në shekullin XIX. Është një himn dashurie, që nuk u prit mirë nga kritika e kohës për mënyrën e rrëfimit, por pikërisht për të njëjtën arsye, ky roman mbeti në listën e romaneve klasikë dhe Brontë përfaqësuese e denjë e romantizmit anglez. 

“Lartësitë e stuhishme” është një histori e egër dhe pasionante dashurie mes Kethit dhe Hithklifit, i adoptuar nga babai i Kethit. Pas vdekjes së babait, Hithklif ngacmohet dhe poshtërohet nga vëllai i Kethit. Duke besuar gabimisht se dashuria që ndjen për Kethin është e njëanshme, ai largohet nga Lartësitë e stuhishme, për t’u rikthyer më vonë si një burrë tashmë i pasur dhe i etur për hakmarrje.   

Vleresime

Shkruaj nje koment

Lartësitë e stuhishme

Lartësitë e stuhishme

Tiranë, 16 dhjetor 2010 (MIA) - "....I kërkova dhe pas pak i gjeta, tri gurët e varrit në të rrëpirën pranë pllajës: