Nuk Mbani Mend Asgjë Nga Ato Që Lexoni?

Nuk mbani mend asgjë nga ato që lexoni?

Ndiqni këshillat tona Ndonjëherë e vetmja gjë që mund të themi për një libër që sapo kemi lexuar është ndjesia që na ka lënë. Ndonjëherë lexojmë në mënyrë kaq mekanike sa realisht kur përfundojmë nuk dimë ndonjë gjë të madhe përveç një subjekti përciptas. Nëse një gjë e tillë ka…

Librat Që Formësuan Heminguejin…

Librat që formësuan Heminguejin…

  Si shkrimtar, kurrë nuk duhet të gjykosh, duhet të kuptosh. Kjo ishte këshilla kryesore e Ernest Heminguejit për krijuesit e rinj. Në vitin 1934, një shkrimtar i ri 22-vjeçar, Arnold Samuelson, bëri të pamundurën për të takuar heroin e tij, Heminguejin. Përpjekjet rezultuan të frytshme: Samuelson qëndroi gati një…

Të Talentuara Dhe Të Suksesshme, Gratë Shkrimtare Me çmim Guinness

Të talentuara dhe të suksesshme, gratë shkrimtare me çmim Guinness

Gratë shkrimtare, përveçse të talentuara, kanë arritur nivele suksesi të jashtëzakonshme dhe disa prej tyre kanë edhe rekorde personale në librin e famshëm Guinness. Libri më i trashë  Zonja e krimit, Agatha Christie, është një nga autorët më interesantë në historinë e letërsisë. Përveç suksesit të librave të saj dhe…

“Nuk Kam Kohë… As Interes… Të Lexoj”

“Nuk kam kohë… as interes… të lexoj”

Një kolege para disa ditësh më kërkonte t'i rekomandoja disa tituj librash për dhuratë. Ndërsa zgjidhnim mes morisë së librave për atë më të përshtatshmin për personin në fjalë, mikja ime më tha se këtë vit nuk kishte lexuar asgjë. Për të qenë e sinqertë, shtoi, edhe vitin e kaluar…

Rileximi I Librave Në Adoleshencë, Po Apo Jo?

Rileximi i librave në adoleshencë, po apo jo?

Për shumë kohë, sa herë shihja tim vëlla me libër në dorë rezultonte të ishte i njëjti libër. Nuk bënte sikur lexonte, e lexonte vërtet, aq shpesh sa ndonjëherë mund të betohesha se ishte i vetmi libër që kishte lexuar. Nuk e mohoj, shpesh një gjë e tillë më dukej…

Mes Njerëzve Dhe Librave…

Mes njerëzve dhe librave…

Fjalët janë më të mira se njerëzit Nëse vera është koha e argëtimit dhe aventurave, dimri zakonisht është një periudhë kur njerëzit ndihen më në ankth dhe në padurim për të gjetur shpirtin binjak. E megjithatë ka një grup njerëzish që edhe në zymtësinë dhe grinë e pashmangshme të këtyre…