Libra të ngjashëm
 • Ku je?
 • Një dashuri dhe shtatë faje
 • Rruga e pamëshirshme
 • Rrëfenjë me ndërkombëtarë
 • Rikthimi i dhimbjes
 • Rekuiem
 • Njerëzit janë si retë
 • Kënga e asaj nate
 • Karuseli
 • Engjëj të armatosur
 • Ëndrra e sandaleve me gurë "Swarovski"
 • Ëndrra e Damokleut
 • Dosja e tmerrit
 • Boshi
 • Bolero në vilën e pleqve
 • Baronesha e Oliventos
 • Goja e botës
 • Gruaja në kafé
 • Gruaja në muzg
 • Jonila
 • Jetë të marra peng
 • I do sytë e mi?
 • Hoteli i drunjtë
 • Hiri
 • Hija e mallkuar
 • Gurkështjella
 • Gryka e pusit
 • Si-do-re-la
 • Ali Pashë Tepelena
 • Mallkimi

VEPRA, VËLL XI

Autori: Ismail Kadare

Botuesi: ONUFRI

978-99943-42-82-2

Faqe: 456

Viti i botimit: 2009

Në këtë vëllim përfshihen dy nga romanet më të njohura e më të rëndësishme të autorit, "Prilli i thyer" dhe "Nëpunësi i pallatit të ëndrrave". Të shkruar njëri pas tjetrit gjatë viteve 1976 dhe 1980, janë botuar në dy përmbledhje tregimesh, pa dalë kurrë si libra më vete, veçse pas rënies së komunizmit."Nëpunësi i pallatit të ëndrrave", botuar më vonë me titullin "Pallati i Ëndrrave",1 250 LLibri mund të porositet nga çdo vend i botës. Transporti në Shqipëri është falas, përsa i përket vendeve të tjera, vlera e transportit ndryshon në vartësi të vendit. Vlerën e saktë të transportit e mësoni në momentin që mbyllni porosinë.

Përshkrimi

Detajet

Komente

 • PRILLI I THYER
 • PALLATI I ËNDRRAVE

Në këtë vëllim përfshihen dy nga romanet më të njohura e më të rëndësishme të autorit, "Prilli i thyer" dhe "Nëpunësi i pallatit të ëndrrave".

Të shkruar njëri pas tjetrit gjatë viteve 1976 dhe 1980, janë botuar në dy përmbledhje tregimesh, pa dalë kurrë si libra më vete, veçse pas rënies së komunizmit."Nëpunësi i pallatit të ëndrrave", botuar më vonë me titullin "Pallati i Ëndrrave", është kritikuar rëndë dhe më pas ndaluar si vepër me aluzione kundër regjimit.

"Prilli i thyer" është ekranizuar tri herë në versione të ndryshme kinematografike, ndër të cilat, më i fundmi, i titulluar "Përtej diellit", ka qenë i regjisorit të shquar brazilian Walter Sales.

Titulli:Vepra, Vëll XI
Autori:Ismail Kadare
Botuesi:ONUFRI
Faqe:456
Botuar me:2009
Pesha:0.7 Kg

Nuk ka akoma asnjë përshtypje për këtë libër.

Shkruaj përshtypjen tënde