Gjuetari i balonave

3123

Khaled Hosseini

OMSCA-1

0.4 kg

371

2007

"Gjuetari i Balonave" ishte një befasi. Bota afgane na është dukur gjithmonë mes luftës, terrorizmit dhe interesave të shteteve mëdha.

Me shume detaje

800 L

Pershkrimi

Romani i parë i shkrimtarit afgano-amerikan Khaled Hosseini i botuar në vitin 2003 dhe që e bëri të njohur në të gjithë botën.

Libri tregon për jetën e Amirit, një djalë nga Kabuli, shoku i ngushtë i të cilit është Hasani, djali i shërbëtorit të babait të tij. Ngjarja është e vendosur në një sfond të ngjarjeve të trazuara, që nga rënia e Mbretërisë së Afganistanit, lufta sovjetike në Afganistan, eksodi i refugjatëve në Pakistan dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe ngritja e regjimit të talibanëve.

Hosseini e konsideronte këtë libër si një histori mes ati e biri, duke theksuar aspektet familjare të rrëfimit, një element që vazhdoi ta përdorë në shkrimet e mëvonshme. Motivi i ndjenjës së fajit është elementi më i rëndësishëm i romanit. Skenë kryesore është një akt dhune ndaj Hasanit që Amiri nuk ia arrin ta  ndalojë. Pjesa tjetër e librit ka në qendër përpjekjet e Amirit për të shlyer fajin për këtë mëkat duke shpëtuar djalin e Hasanit pas dy dekadash.

Që kur doli, libri u prit mjaft mirë nga kritika, që e cilësoi frymëzues dhe shkatërrues në të njëjtën kohë.

Vleresime

Shkruaj nje koment

Gjuetari i balonave

Gjuetari i balonave

"Gjuetari i Balonave" ishte një befasi. Bota afgane na është dukur gjithmonë mes luftës, terrorizmit dhe interesave të shteteve mëdha.